headerpic

Tekencoaching

Voor wie?

Erica van Olden

Tekencoaching is een methode om inzicht te krijgen in jezelf door middel van tekentaal. Wanneer je tekent breng je in beeld wat er innerlijk bij je leeft. Je werkt vanuit je eigen hulpvraag, klacht of doelstelling. De coach stimuleert je om het gestelde doel te bereiken waarbij verschillende methodieken worden toegepast.

Tekenen en schilderen is een plezierige bezigheid om vorm te geven aan jouw unieke verbinding met het leven. Met kleur, lijn en vorm breng je jouw gedachten en emoties op creative wijze in beeld. Het kunstwerk dat ontstaat geeft gelegenheid tot het bespreekbaar maken van ervaringen en verworven inzichten tijdens het creatieve proces. Dit proces maakt je bewust van de onderlinge relaties tussen denken, voelen en willen. Door deze bewustwording krijg je meer grip op het leven en ben je meer in staat je leven een eigen kleur te geven.

Het is een holistische benadering waarbij denken, voelen en willen aandacht krijgen. Soms denken we te veel en weten dan niet meer wat we eigenlijk willen en voelen.
Tijdens het tekenproces ontstaan nieuwe inzichten over wat je sterke punten zijn en welke je kunt verbeteren. Duur van de sessie is circa 1 uur.