headerpic

Wie ben ik

Erica van Olden

Ik ben Erica van Olden (1953) en heb een tekenpraktijk voor kinderen en volwassen.
Na ruim twintig jaar in het speciaal onderwijs gewerkt te hebben, besloot ik in 1998 van mijn hobby mijn werk te maken. Ik heb mij helemaal verdiept in de talrijke mogelijkheden van het aquarelleren.
In mijn werk balanceer ik graag op de grens van allerlei mogelijke gemengde technieken: aquarel, acryl, pastel.
Bij het maken van de sluierwerken ervaar ik het schilderen als een spannende, spirituele ontdekkingsreis tussen kleur, vorm en beweging: wat er leeft tussen hemel en aarde. Samen vormen ze een beeld van de werkelijkheid om mij heen en mijn eigen innerlijke creativiteit. Ik houd van de organische vormen en de vele lichtschakeringen die zo rijk in de natuur aanwezig zijn.

Ik ben tekendocent en coach. Mijn doel is via tekenen en schilderen mensen te begeleiden in hun ontwikkeling. Mijn werkervaring in het speciaal onderwijs zet ik in bij de coaching.

Ik heb verschillende cursussen gedaan en de opleiding “Creatieve educatie” in Amsterdam gevolgd om me te verdiepen in de creatieve vorming voor kinderen en volwassenen.
Daarna heb ik de basisopleiding “Genezend tekenen” en de vervolgopleiding “Coach beeldend” gedaan aan het instituut voor Klank en Vorm in Zutphen